Jezelf verliezen in de chaos van je gedachten

Jezelf verliezen in de chaos van je gedachten

Wat stel jij een eisen aan jezelf, je staat altijd klaar voor een ander en wat ben je goed bezig. Alle balletjes houd je in de lucht en wat een controle……..

Maar van binnen ben je onrustig, ongelukkig, onzeker….

Je wil het goede doen voor de ander, gevoelig voor het oordeel van een ander, onzeker over hoe andere je zien, handelt sociaal wenselijk en loopt hierbij compleet aan jezelf voorbij. De eisen die de omgeving aan je stelt of waarvan je denkt dat die aan je worden gesteld, wegen zwaarder dan je eigen geluk.

Kijk waar je vandaan komt, wat je hebt meegemaakt en hoe dit je heeft gevormd.

De basis ben jij…. werk aan jezelf, denk aan jezelf en zet (af en toe) jezelf voorop. Een vrolijke, gezonde, zekere ik, kan andere helpen, kan voldoen aan reële eigen gestelde eisen… maar allerbelangrijkste haalt hier voldoening en geluk uit. Een van de basisbehoefte van de mens om gemotiveerd en betrokken te blijven.

Ondanks de kracht die je uitstraalt, twijfel je aan jezelf. Twijfel is niet erg. Twijfel zorgt er voor dat je kritisch blijft op jezelf, je zet jezelf een spiegel voor. Deze spiegel laat nu alleen je “zwakke punten” zien. Leer ze omzetten in- en zie wat je juist sterk maakt. En belangrijk hierbij het is het geloof in jezelf. Niet dat je een ander dit hoort zeggen, nee je moet het jezelf horen zeggen, dan ga je er echt in geloven. Kracht vanuit binnen.

En ja, soms zie je door de bomen het bos niet meer. Weet je niet waar te beginnen. Schuw niet om hulp in te schakelen (al dan niet professioneel). En nee, je bent dan geen blok aan iemands been. Kom jij hier sterker uit, des te meer steun kan jij andere weer bieden (als je er aan toe bent).

Altijd geleefd door en voor de ander. Nu is het jouw tijd. The world is yours, own it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?

Wij staan voor je klaar