Naomi Nooijen

Naomi Nooijen

Begeleiden is net zo belangrijk als verzorgen. Wat gebeurt er met mensen die niet meer goed voor zichzelf kunnen zorgen? Bij dingen hulp nodig hebben? Die zelf niet goed meer weten wat ze moeten doen en waar ze hulp moeten vragen? Daar hoop ik mensen bij te helpen.
Na een aantal jaren werkzaam geweest te zijn in de ouderen zorg heb ik veel dingen gezien. Ja ik ben jong, maar dat wil niet zeggen dat ik geen ervaring heb. De moderne “zorg” draait lijkt het maar om 1 ding; zo snel mogelijk doorwerken en zoveel mogelijk mensen helpen. Dit gaat vaak ten kostte van de tijd die je echt aan de mensen kan besteden. Belangrijke tijd waarin je de focus kan leggen op andere dingen ; hoe gaat het met die cliënt? Wat zijn dingen waar hij/zij tegen aanloopt?

Dit is bij PGTB anders. Hier kan je je focussen op de cliënt zonder te denken: “oh ik moet zo ook nog de buurvrouw uit bed halen en douchen”. Je kan de tijd volledig aan de cliënt besteden. In plaats van een soort van lopende band werk uit te voeren ga ik nu oprechte aandacht aan cliënten geven en kijken wat ze nodig hebben.

Bij PGTB Zorgbureau begeleid je mensen/kinderen met diverse achtergronden. Doordat de problematieken bij mensen zo divers is kan je veel kanten op. Daar zie ik de uitdaging in. Je kunt denken: Ja, diegene doet dat omdat die diagnose gesteld is. Maar je kan ook denken: Hoe kan ik diegene helpen? Wat heeft hij/zij nodig? Hier hoop ik bij te kunnen helpen in mijn tijd bij PGTB.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

× Hoe kan ik je helpen?

Wij staan voor je klaar