Ondersteunend begeleider (15-20 uur)

Wil je een afwisselende baan in de zorg, gericht op begeleiding en ondersteuning van kinderen, adolescenten, volwassenen ouderen met een diversiteit aan hulpvragen. Een baan waarbij een beroep wordt gedaan op de zelfstandigheid en het zelfregulerend vermogen van de medewerker, waarbij je samen met de cliënt het plan van aanpak mag opstellen. Een klein, betrokken en vooral collegiaal team, welke elkaar bij staat met raad en daad en waarbij jouw inzet en input zeer gewaardeerd en gestimuleerd wordt, waarbij je een steunpilaar bent binnen de organisatie en als vertrouwenspersoon/contactpersoon fungeert voor de cliënt …..

Spreekt je dit aan dan heten wij jou van harte welkom bij PGTB Zorgbureau.


Functieomschrijving

Als ondersteunend begeleider, begeleid je cliënten op verschillende vlakken waarbij zij moeilijkheden ondervinden. Hierbij kun je denken aan moeilijkheden op gebied van de sociaal-emotionele ontwikkeling, cognitieve ontwikkeling, identiteits- en ego-ontwikkeling. Deze vorm van begeleiding bestaat uit verscheidende vormen van ondersteunende en activerende begeleiding. Zo kun je denken aan ondersteuning aan kinderen met een (meervoudige) handicap, begeleiding gericht op het trainen van sociale vaardigheden of gedragsveranderingen, maar ook aan begeleiding bij adolescenten die voor het eerst op zichzelf gaan wonen. Je kunt tevens denken aan vrijetijdsbesteding voor ouderen, het mede invullen van een dagindeling waaruit zij voldoening halen.

Er bestaat een diversiteit in doelgroep en ontwikkeling.Je werkt volgens een zorgplan, maar bent ook innovatief om met aanvullende methoden en handelingen te komen, te overleggen en toe te passen. Je kan adequaat evalueren en beoordelen, om vervolgens nieuwe doelen samen met de cliënt op te stellen.Je werkt veelal in de thuisomgeving van de cliënt, derhalve is het van belang dat je systeemgericht kan werken. Dat de begeleiding past binnen de huidige systeemstructuren of daar waar nodig samen met het systeem en de cliënt werkt aan een optimaal leefklimaat.Je hebt verschillende cliënten op een dag, met ieder hun eigen hulpvraag en behandelmethode. Het is afwisselend werk en er wordt dan ook van je verwacht dat je je snel op verschillende situaties kan afstemmen en inleven.

Herkent u uzelf hierin:

 • Minimaal diploma Zorg & Welzijn niveau 3
 • Ervaring met autisme is een pre
 • U bent empathisch, u heeft een verantwoordelijkheidsgevoel en respect voor het individu
 • Enthousiast, open houding,zelfregulerend
 • Staat stevig in de schoenen en durft kritisch te zijn
 • Sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als op schrift
 • Eigen input kunnen en durven geven/ initiatieven nemen
 • Het opstellen en kunnen werken volgens een zorgplan
 • Geen 9:00-17:00 mentaliteit
 • In bezit van rijbewijs en auto
 • Woonachtig omgeving Uden 

Wij zoeken voor deze uitdagende functie iemand die cliënten kan ondersteunen, motiveren, stimuleren en activeren en die door een open communicatieve instelling een werksfeer weet te scheppen waarin de belangen van de organisatie worden nageleefd en de behoeften van de cliënten als prioriteit kan stellen in samenzang met de organisatie.

Dienstverband

Het dienstverband is 15-20 uur per week, met de intentie om de uren uit te breiden. Een arbeidscontract wordt alleen geboden als je beschikt over een VOG.

Werktijden

 • Onregelmatige werktijden. Ochtend, (na)middag en/of avond en weekenden.

Salaris

Een startsalaris van minimaal € 1845,- excl. OR toeslagen, vakantiegelden en eindejaarsuitkering, Conform CAO Thuiszorg FWG 35 Trede 0. Op basis van een 36-urige werkweek.

Informatie

Voor informatie over deze vacature en PGTB Zorgbureau neem je contact op met Jade Vink. Je kunt mailen naar jade@pgtbzorgbureau.nl of bellen met 06 205 23 120

Solliciteren

Je stuurt de sollicitatiebrief en c.v. aan PGTB Zorgbureau t.a.v. Jade Vink. jade@pgtbzorgbureau.nl of per post naar
PGTB Zorgbureau
t.a.v. J. Vink
Neringstraat West 3e
5401 GB Uden