Home

Thuis begeleiding Helmond

Thuis begeleiding bij u in de buurt

Wilt u graag gebruik maken van thuis begeleiding in Helmond, beek en Donk, Mierlo of Gemert? Dan bent u bij PGTB Zorgbureau aan het juiste adres. We kunnen op velerlei gebieden ambulante begeleiding, ook wel thuis begeleiding genoemd, bieden aan zowel volwassenen als kinderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan begeleiding bij een verstandelijke beperking, opvoed- of opgroeivraagstukken, gedragsproblematiek of het anderszins tijdelijk ‘vastgelopen’ zijn. Onze cliënten wonen in de meeste gevallen zelfstandig of willen dit graag, maar hebben wel een zorgvraag.

Regie over eigen leven

Ons doel is om onze cliënten de regie over het eigen leven weer terug te geven. De doelen die we in het zorgplan opstellen, zijn erop gericht om de zelfstandigheid en zelfredzaamheid te bevorderen. In plaats van te denken in onmogelijkheden, kijken we vooral naar wat er wél kan. Door uit te gaan van de kracht en mogelijkheden van de cliënt, kunnen we belangrijke stappen terug naar eigen regie zetten.

Cliënt staat voorop

Bij PGTB Zorgbureau staat de cliënt altijd centraal. De behoeften van de zorgvrager staan voorop en we luisteren zonder te oordelen. Samen stellen we het zorgdossier op, dit kan te allen tijde ingezien worden. Uw bevindingen van onze zorgverlening zijn belangrijk voor ons. Daarvoor bieden we graag een platform waar serieus naar geluisterd wordt. Dat kan via de cliëntenraad, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Aanmelding voor de cliëntenraad staat voor iedereen open en ook daarbuiten kunt u bij ons terecht. We vinden het belangrijk dat onze zorg in ontwikkeling blijft en daarmee ook blijft aansluiten bij de cliënt.

Vaste begeleiders

Vanuit PGTB Zorgbureau werken we met vaste begeleiders voor onze cliënten. Het is wel zo prettig om steeds hetzelfde gezicht te zien. Zo kunnen we een vertrouwensband opbouwen en de zorgvraag zo goed mogelijk invulling geven. Daartoe hebben we onze eigen, goed opgeleide professionals in dienst.

PGTB Zorgbureau           

PGTB Zorgbureau bestaat sinds 2005 en vanaf die tijd bieden we thuis begeleiding in Helmond en de directe regio. Ook in andere regio’s kunt u gebruik maken van onze dienstverlening. We zijn met ons zorgbureau gestart vanuit de wens om de tijd te kunnen nemen om goed naar onze cliënten te luisteren, zodat we de zorgvraag goed in kaart kunnen brengen. We bieden cliëntgerichte zorg en begeleiding op maat, zodat we aansluiten bij wat voor u prettig is en goed voelt.

Geen wachtlijsten

U treft bij ons geen lange wachtlijsten aan, we zorgen ervoor dat u snel de juiste begeleiding krijgt. Heeft u een zorgvraag die toch niet helemaal aansluit bij ons bureau? Dan zoeken we samen met u naar een oplossing of zorgverlener, die wel aansluit bij uw vraag.

Contact

Wilt u graag meer weten over thuis begeleiding in Helmond en omstreken? We vertellen u graag of we u kunnen helpen met uw zorgvraag. Neem daarvoor contact met ons op via het contactformulier.

× Hoe kan ik je helpen?

Wij staan voor je klaar