Ambulante begeleiding bij Parkinson Zodat u toch zelfstandig kan wonen

Parkinson is een hersenaandoening wat nog niet genezen kan worden. Bij deze ziekte raken zenuwcellen in de hersenen beschadigd. Door deze beschadiging maken de hersenen minder tot geen dopamine aan. Bij een dopaminetekort kunnen de hersenen signalen niet goed meer doorgeven. Hierdoor ga je minder soepel bewegen en is het lastig om de beweging onder controle te houden. PGTB Zorgbureau kan mensen met Parkinson begeleiden.

Ambulante begeleiding bij parkinson.
Één vast gezicht bij ambulante zorg bij parkinson.

Er niet alleen voor staan We begeleiden personen met Parkinson

Het is een grote verantwoordelijkheid als je voor iemand moet zorgen met het Parkinson. Elke persoon is anders en vergt een andere begeleiding. De hulpverlener van PGTB Zorgbureau is gediplomeerd om met Parksinson om te gaan. We begeleiden cliënt en naaste, zodat jullie samen weer meer kunnen genieten van het leven.

Waar komen wij?

PBTB Zorgbureau biedt ambulante zorg in Oost-Brabant.

Wij werken op basis van Persoonsgebonden Budget (PGB) of Zorg in Natura (ZIN).
Diensten afnemen op basis van een PGB kan in gemeenten waar we contracten mee hebben gemaakt.

Controleer uw regio

Klik op onderstaande button om te kijken of wij ook in uw gemeente actief zijn.

Waar kunnen wij u mee helpen? Wat zijn onze diensten voor ambulante begeleiding bij Parkinson?

Als iemand vraagt: "Wat doen jullie nu precies?" Dan is dat beste wel een lastige vraag. We kunnen namelijk op heel veel vlakken iets bijdragen. Van praktische zaken tot emotionele ondersteuning. Eigenlijk doen we die dingen waardoor het voor jou als mantelzorger dragelijk wordt. Zodat jullie als gezin samen kunnen blijven wonen.

In gesprek voor ambulante begeleiding bij parkinson in Groesbeek.

Een vast gezicht Zodat we een hechte band op kunnen bouwen

PGTB Zorgbureau levert u één vast en vertrouwd gezicht en mocht u extra hulp nodig hebben, een vast team aan gezichten. Zodoende kunt u en uw naaste een hechte band opbouwen met de ambulant begeleider. Wij werken uitsluitend met mensen die vanuit hun hart werken en gediplomeerd zijn voor ambulant begeleider. Onze medewerkers zijn oprecht gemotiveerd om aan u en uw naaste meer levensgeluk te bieden.

Ontdek de voordelen van PGTB Zorgbureau

Uw behoeften en wensen staan bij ons voorop.

 • Eén vast gezicht met vaste back-up.

  Een vertrouwd en betrokken zorgmedewerker zorgt voor een persoonlijke sfeer en geborgenheid. En er is een vaste back-up voor vakantieperiodes of ziekteverlof.

 • Persoonlijke aandacht

  Door onze kleinschalige opzet kunnen wij de zorg bieden waarin wij geloven. Oprechte aandacht voor iedere cliënt.

 • U houdt de regie

  Wij willen dat mensen hun leven kunnen leiden zoals zij dat willen en dat de zorg daarop aansluit.

 • We kijken naar mogelijkheden

  Bij ons staan de wensen en mogelijkheden van degene die zorg krijgt centraal, niet de beperkingen die iemand heeft.

 • Samenwerken met de cliënt

  We begeleiden cliënten en hun naasten met activiteiten, zodat ze zoveel mogelijk zelf kunnen doen.

 • Vergoeding van de zorg

  We zijn gecontracteerd door gemeente op basis van een Wet Maatschappelijke ondersteuning (WMO) op basis van Zorg in Natura. Daarnaast verlenen we zorg aan mensen met een PGB met een WLZ/WMO of jeugdwet indicatie.

Omgaan met Parkinson

Pakinson is niet te genezen. Je moet er dus mee leren omgaan. Wij weten dat het makkelijker gezegd is dan gedaan, met deze tips zullen wij je een stukje op weg helpen.

Voor jezelf:

 • Neem de tijd Straal rust uit. Bij stress en tijdsdruk worden de klachten alleen maar erger.
 • Pas de omgeving aan. Ga op zoek naar handige hulpmiddelen voor in de badkamer, voor in de auto of voor bij het eten en drinken. Zorg voor zo weinig mogelijk obstakels in huis.
 • Een handeling tegelijk. Dagelijks bewegen vergt opperste concentratie. Laat je dan ook niet afleiden door teveel prikkels, zoals televisie en radio. Ga niet aan de slag met dubbele opdrachten. Elke keer maar één ding tegelijk.
 • Ken je eigen ‘cueing-strategie’. Bij een persoon met Parkinson kan een blokkade in beweging opspelen. Dit wordt freezing genoemd. Een persoonlijk ‘cueing-strategie’ helpt je dan om hieruit te komen. Veel gebruikte vormen zijn tikken, tellen of lijnen op de vloer.

Voor de ander:

 • Vraag naar emotie. De ziekte verminderd het mimiek in het gezicht, waardoor emoties moelijker zijn af te lezen. Vraag aan iemand met Parkinson hoe het gaat en hoe hij of zij zicht voelt.
 • Neem een persoon met Parkinson altijd serieus. Parkinson heeft invloed op veel lichaamsfunctie. De symptomen variëren per persoon, zoals hoge aandrang om te plassen of obstipatie. Daarnaast komen ook depressieve gevoelens, pijn en vermoeidheid voor. Neem deze klachten serieus.
 • Blijf op de hoogte. Parksinson heeft een grote invloed op het leven. Zorg dat je op de hoogte bent van de ziekte.

Zijn er kosten voor ambulante begeleiding bij Parkinson? Wij werken veelal met PGB of Zorg in Natura

Bijna al onze cliënten hebben een bepaalde zorgindicatie, zoals een jeugdwet, WMO of WLZ indicatie. Sommige mensen hebben een persoongebonden budget (PGB) en kunnen daarmee zelfstandig zorg inkopen. Voor andere mensen bepaalt de gemeente de zorgorganisatie. Dan praten we over zorg in natura. De kosten lopen dan via de gemeente.

Maar we maken soms ook mee dat er zorg gewenst is en mensen niet terug kunnen vallen op een bepaalde vergoeding van de overheid. In deze gevallen kunnen we individuele afspraken maken en u rechtstreeks factureren.

Wat onze cliënten en hun naaste over ons zeggen

We vinden het fijn als mensen die al een tijdje gebruik maken onze dienstverlening een review over ons plaatsen. Uw ervaring helpt anderen om een beeld te vormen van onze organisatie. 

Wij verlenen ambulante begeleiding bij parkinson in Tilburg.

Kennismakingsgesprek Een bezoek aan huis zonder verplichtingen

U vindt het wellicht reuze spannend, een persoon in huis die de persoon met Parkinson en hun naasten gaat begeleiden. En wij willen natuurlijk graag weten waarmee we jullie van dienst kunnen zijn. Daarom maken we graag een afspraak om kennis te maken. Deze afspraak is vrijblijvend. Als er een klik is en onze ambulante zorgverleners kunnen iets voor jullie betekenen, dan gaan we het in gang zetten.