Home

Ambulante begeleiding Den Bosch

Wat is ambulante begeleiding

Ambulante begeleiding, ook wel thuisbegeleiding genoemd, is de begeleiding die niet in een instelling verleend wordt. De meeste mensen die van deze begeleiding gebruik maken, wonen zelfstandig maar hebben wel zorg nodig. PGTB Zorgbureau biedt ambulante begeleiding op een persoonlijke manier, naar uw wens en op maat, waar u zich prettig bij voelt.

Voor wie

Bij PGTB Zorgbureau bieden we ambulante begeleiding in regio Den Bosch, Oss, Vught en Schijndel. Vanuit verschillende hulpvragen kunnen we ondersteuning bieden, zowel aan kinderen als aan volwassenen. Dit doen we aan personen met ieder een eigen achtergrond, zoals mensen met een verstandelijke beperking en/of gedrags-, ontwikkelings- en leerstoornissen, of aan personen die tijdelijk ‘vastgelopen’ zijn. Door te ondersteunen waar nodig, werken we toe naar het (weer) zoveel mogelijk zelfstandig worden in de maatschappij.
We werken vanuit verschillende indicaties, zoals een jeugdwet indicatie, WMO of WLZ indicatie, PGB of Zorg in Natura.

Eigen regie

Bij PGTB Zorgbureau vinden we het belangrijk dat de eigen regie in handen blijft van de zorgvrager of diens vertegenwoordiger. We willen bereiken dat iemand weer de regie over zijn of haar leven krijgt. De lijnen tussen de hulpvrager en de hulpverlener zijn kort, persoonlijk contact is te allen tijde mogelijk. Samen met de hulpvrager werken we eraan om de doelen te bereiken die we met elkaar gesteld hebben.

Persoonlijk en betrokken

We zorgen ervoor dat onze hulpvragers een vast gezicht te zien krijgen, zonder veel wisselingen in de hulpverleners te hebben. We luisteren zonder te oordelen en kijken naar mogelijkheden en krachten, in plaats van te denken vanuit onmogelijkheden. Door het empoweren van een hulpvrager kunnen er betekenisvolle stappen gezet worden, terug naar eigen regie. Daarbij staan de behoeften en de wensen van de hulpvrager altijd voorop.

Wie zijn wij

Sinds 2005 zijn we met PGTB Zorgbureau en ambulante begeleiding in Den Bosch en omstreken gestart. Vanaf het begin is het één van onze pijlers om zorg op maat te leveren en onze klanten waarderen ons hierom. We hebben onze eigen vaste professionals in dienst en nauwe contacten met de hulpvragers en hun vertegenwoordigers.

Geen lange wachtlijsten

Wij hanteren geen lange wachtlijsten, u krijgt bij ons ook direct een hulpverlener aan de telefoon en geen frontdeskmedewerkers. We zorgen ervoor dat we uw hulpvraag snel in kaart brengen. Sluit uw vraag niet geheel aan bij de hulpverlening van ons bureau? Dan gaan we samen met de cliënt op zoek naar een gepaste oplossing of hulpverlener die de hulpvraag wel kan beantwoorden.

Contact

Bent u op zoek naar ambulante begeleiding in Den Bosch of omstreken? Dan bent u bij PGTB Zorgbureau aan het juiste adres. Onze medewerkers vertellen u graag meer hierover. Neem contact met ons op via het contactformulier.

OssVughtSchijndelRosmalenBerlicumBoxtelNulandSint-Michielsgestel

× Hoe kan ik je helpen?

Wij staan voor je klaar