Home

Ambulante begeleiding Nijmegen

Begeleiding aan huis

Ambulante begeleiding is een vorm van hulp die aan huis wordt geboden. Veelal wonen onze cliënten dan ook zelfstandig, maar is er wel een zorgvraag. Samen met de cliënt brengen we deze zorgvraag in kaart, waarna de begeleiding aan huis wordt opgestart. Bij PGTB Zorgbureau bieden we begeleiding op maat, op een persoonlijke manier die bij u past. We zorgen ervoor dat u zich prettig voelt.

Cliënt staat centraal

Bij PGTB Zorgbureau staat de cliënt altijd centraal. We luisteren zonder oordelen en stellen de behoeften van de zorgvrager voorop. We stellen samen een zorgdossier op, wat cliënten te allen tijde kunnen inzien. Onze cliënten kunnen meepraten over het beleid van onze organisatie. Wij vinden het belangrijk dat onze zorg in ontwikkeling blijft en blijft aansluiten bij de cliënt.

Hulpvraag

Vanuit PGTB Zorgbureau bieden we ambulante begeleiding in Nijmegen, Wijchen, Malden en Beuningen. Deze ondersteuning bieden we op veel verschillende vlakken, denk hierbij aan gedragsproblematiek, ontwikkelings- en leerstoornissen, verstandelijke beperking of aan mensen die tijdelijk zijn vastgelopen. Dit doen wij zowel aan volwassenen als kinderen. We stellen samen met de cliënt een zorgplan op, met als doel om cliënten weer zoveel mogelijk zelfstandig te laten worden in de maatschappij. Waar dat nodig is, bieden we ondersteuning.
U kunt bij ons terecht vanuit verschillende indicaties, zoals vanuit de jeugdwet, WMO of WLZ indicatie, PGB of Zorg in Natura.

Eigen regie

We werken samen met onze cliënten naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Hierbij werken we vanuit de kracht en mogelijkheden van de cliënt, in plaats van te denken vanuit onmogelijkheden. Zo krijgt de zorgvrager weer de regie over het eigen leven.
Bij PGTB Zorgbureau vinden we het belangrijk, dat onze cliënten steeds dezelfde gezichten zien. We werken met vaste begeleiders, zodat we een vertrouwensband kunnen opbouwen en de zorgvraag zo goed mogelijk kunnen invullen. We hebben goed opgeleide, vaste professionals in eigen dienst.

PGTB Zorgbureau

PGTB Zorgbureau bestaat sinds 2005. Vanaf die tijd zijn we met ambulante begeleiding in Nijmegen en omstreken gestart, vanuit onze wens om cliëntgerichte zorg en zorg op maat te kunnen bieden. We nemen de tijd om goed te luisteren, zodat we de hulpvraag goed in kaart kunnen brengen.

Geen wachtlijsten

We hanteren geen lange wachtlijsten, maar zorgen ervoor dat u snel de juiste begeleiding krijgt. Het kan voorkomen dat uw zorgvraag toch niet helemaal aansluit bij ons bureau. Dan zoeken we samen met u naar een andere oplossing, of een hulpverlener die wel aansluit bij de hulpvraag.

Contact

Bent u benieuwd of wij u kunnen helpen bij uw zorgvraag? Of wilt u graag meer weten over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. We vertellen u graag meer.

WijchenMaldenBeuningenGroesbeekGrave

× Hoe kan ik je helpen?

Wij staan voor je klaar