Ambulante zorg bij niet-aangeboren hersenletsel (NAH) Zodat u toch zelfstandig kan wonen

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is op te delen in twee soorten hersenletsels. Traumatisch hersenletsel en niet-traumatisch hersenletsel. Er bestaan ook aangeboren hersenletsel. Dit is schade aan de hersenen die ontstaan is bij de geboorte, zoals zuurstofgebrek of een infectie. Je kan herstellen van NAH, maar er blijven altijd blijvende schade over waar je mee moet leren omgaan. PGTB Zorgbureau begeleidt personen met NAH. 

Ambulante zorg bij niet aangeboren hersenletsel NAH.
Één begeleider bij ambulante zorg bij niet aangeboren hersenletsel NAH.

Er niet alleen voor staan We begeleiden persoon met NAH

Door een NAH kunt u te maken hebben met diverse beperkingen. Het is dan ook goed dat u op zoek gaat naar hulp. De hulpverlener van PGTB Zorgbureau is gediplomeerd om met personen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) om te gaan. We begeleiden cliënt en naaste, zodat jullie samen weer meer kunnen genieten van het leven.

Waar komen wij?

PBTB Zorgbureau biedt ambulante zorg in Oost-Brabant.

Wij werken op basis van Persoonsgebonden Budget (PGB) of Zorg in Natura (ZIN).
Diensten afnemen op basis van een PGB kan in gemeenten waar we contracten mee hebben gemaakt.

Controleer uw regio

Klik op onderstaande button om te kijken of wij ook in uw gemeente actief zijn.

Waar kunnen wij u mee helpen? Wat zijn onze diensten?

Als iemand vraagt: "Wat doen jullie nu precies?" Dan is dat beste wel een lastige vraag. We kunnen namelijk op heel veel vlakken iets bijdragen. Van praktische zaken tot emotionele ondersteuning. Eigenlijk doen we die dingen waardoor het voor jou als mantelzorger dragelijk wordt. Zodat jullie als gezin samen kunnen blijven wonen.

Één vast gezicht bij ambulante zorg bij niet aangeboren hersenletsel NAH

Een vast gezicht Zodat we een hechte band op kunnen bouwen

PGTB Zorgbureau levert u één vast en vertrouwd gezicht en mocht u extra hulp nodig hebben, een vast team aan gezichten. Zodoende kunt u en uw naaste een hechte band opbouwen met de ambulant begeleider. Wij werken uitsluitend met mensen die vanuit hun hart werken en gediplomeerd zijn voor ambulant begeleider. Onze medewerkers zijn oprecht gemotiveerd om aan u en uw naaste meer levensgeluk te bieden.

Ontdek de voordelen van PGTB Zorgbureau

Uw behoeften en wensen staan bij ons voorop.

 • Eén vast gezicht met vaste back-up.

  Een vertrouwd en betrokken zorgmedewerker zorgt voor een persoonlijke sfeer en geborgenheid. En er is een vaste back-up voor vakantieperiodes of ziekteverlof.

 • Persoonlijke aandacht

  Door onze kleinschalige opzet kunnen wij de zorg bieden waarin wij geloven. Oprechte aandacht voor iedere cliënt.

 • U houdt de regie

  Wij willen dat mensen hun leven kunnen leiden zoals zij dat willen en dat de zorg daarop aansluit.

 • We kijken naar mogelijkheden

  Bij ons staan de wensen en mogelijkheden van degene die zorg krijgt centraal, niet de beperkingen die iemand heeft.

 • Samenwerken met de cliënt

  We begeleiden cliënten en hun naasten met activiteiten, zodat ze zoveel mogelijk zelf kunnen doen.

 • Vergoeding van de zorg

  We zijn gecontracteerd door gemeente op basis van een Wet Maatschappelijke ondersteuning (WMO) op basis van Zorg in Natura. Daarnaast verlenen we zorg aan mensen met een PGB met een WLZ/WMO of jeugdwet indicatie.

Oorzaken van NAH

Traumatisch hersenletsel

Ontstaan door een oorzaak aan de buitenkant van het lichaam. Denk hierbij aan (verkeers)ongeval, val, klap tegen het hoofd, shaken baby-syndroom, het binnendringen van bot als gevolg van schedelbreuk, binnendringen van een voorwerp, zoals een kogel, steekwapen.

Niet-traumatisch hersenletsel

Ontstaan door een oorzaak binnenin het lichaam. Zoals beroerte, herseninfarct, hersenbloeding, infectie aan hersenen, hersenvliezen en bloed, tumor, vergiftiging door drugs of alcohol, zuurstofgebrek, epilepsie, waterhoofd en stofwisselingsaandoening.

Wat zijn de kosten voor ambulante zorg bij niet aangeboren hersenletsel? Wij werken veelal met PGB of Zorg in Natura

Bijna al onze cliënten hebben een bepaalde zorgindicatie, zoals een jeugdwet, WMO of WLZ indicatie. Sommige mensen hebben een persoongebonden budget (PGB) en kunnen daarmee zelfstandig zorg inkopen. Voor andere mensen bepaalt de gemeente de zorgorganisatie. Dan praten we over zorg in natura. De kosten lopen dan via de gemeente.

Maar we maken soms ook mee dat er zorg gewenst is en mensen niet terug kunnen vallen op een bepaalde vergoeding van de overheid. In deze gevallen kunnen we individuele afspraken maken en u rechtstreeks factureren.

Wat onze cliënten en hun naaste over ons zeggen

We vinden het fijn als mensen die al een tijdje gebruik maken onze dienstverlening een review over ons plaatsen. Uw ervaring helpt anderen om een beeld te vormen van onze organisatie. 

In gesprek voor ambulante zorg bij niet aangeboren hersenletsel NAH.

Kennismakingsgesprek Een bezoek aan huis zonder verplichtingen

U vindt het wellicht reuze spannend, een persoon in huis die de persoon met NAH en hun naasten gaat begeleiden. En wij willen natuurlijk graag weten waarmee we jullie van dienst kunnen zijn. Daarom maken we graag een afspraak om kennis te maken. Deze afspraak is vrijblijvend. Als er een klik is en onze ambulante zorgverleners kunnen iets voor jullie betekenen, dan gaan we het in gang zetten.