Ambulante zorg bij TIA Zodat u toch zelfstandig kan wonen

Een TIA (Transient Ischemic Attack) is een tijdelijke afsluiting van een bloedvat in de hersenen. De TIA duurt vaak maar paar minuten. Bij een TIA volgen er geen blijvende schade. De aanval kan wel een voorbode zijn van een herseninfarct. Bij een herseninfarct (beroerte) zijn er daarentegen wel blijvende hersenschade. PGTB Zorgbureau begeleidt personen die onlangs een TIA hebben gehad. 

2J3A3241 kopiëren
PGTB Zorgbureau biedt Ambulante Zorg bij ADD en ADHD.

Er niet alleen voor staan We begeleiden persoon met Syndroom van Down en omgeving

De wereld staat op zijn kop als u onlangs een TIA heeft gehad. Het is dan ook goed dat u op zoek gaat naar hulp. De hulpverlener van PGTB Zorgbureau is gediplomeerd om met personen die onlangs een TIA hebben gehad om te gaan. We begeleiden cliënt en naaste, zodat jullie samen weer meer kunnen genieten van het leven.

Waar komen wij?

PBTB Zorgbureau biedt ambulante zorg in Oost-Brabant.

Wij werken op basis van Persoonsgebonden Budget (PGB) of Zorg in Natura (ZIN).
Diensten afnemen op basis van een PGB kan in gemeenten waar we contracten mee hebben gemaakt.

Controleer uw regio

Klik op onderstaande button om te kijken of wij ook in uw gemeente actief zijn.

Waar kunnen wij u mee helpen? Wat zijn onze diensten?

Als iemand vraagt: "Wat doen jullie nu precies?" Dan is dat beste wel een lastige vraag. We kunnen namelijk op heel veel vlakken iets bijdragen. Van praktische zaken tot emotionele ondersteuning. Eigenlijk doen we die dingen waardoor het voor jou als mantelzorger dragelijk wordt. Zodat jullie als gezin samen kunnen blijven wonen.

Onze zorgverlener biedt ambulante zorg bij ADD en ADHD.

Een vast gezicht Zodat we een hechte band op kunnen bouwen

PGTB Zorgbureau levert u één vast en vertrouwd gezicht en mocht u extra hulp nodig hebben, een vast team aan gezichten. Zodoende kunt u en uw naaste een hechte band opbouwen met de ambulant begeleider. Wij werken uitsluitend met mensen die vanuit hun hart werken en gediplomeerd zijn voor ambulant begeleider. Onze medewerkers zijn oprecht gemotiveerd om aan u en uw naaste meer levensgeluk te bieden.

Ontdek de voordelen van PGTB Zorgbureau

Uw behoeften en wensen staan bij ons voorop.

 • Eén vast gezicht met vaste back-up.

  Een vertrouwd en betrokken zorgmedewerker zorgt voor een persoonlijke sfeer en geborgenheid. En er is een vaste back-up voor vakantieperiodes of ziekteverlof.

 • Persoonlijke aandacht

  Door onze kleinschalige opzet kunnen wij de zorg bieden waarin wij geloven. Oprechte aandacht voor iedere cliënt.

 • U houdt de regie

  Wij willen dat mensen hun leven kunnen leiden zoals zij dat willen en dat de zorg daarop aansluit.

 • We kijken naar mogelijkheden

  Bij ons staan de wensen en mogelijkheden van degene die zorg krijgt centraal, niet de beperkingen die iemand heeft.

 • Samenwerken met de cliënt

  We begeleiden cliënten en hun naasten met activiteiten, zodat ze zoveel mogelijk zelf kunnen doen.

 • Vergoeding van de zorg

  We zijn gecontracteerd door gemeente op basis van een Wet Maatschappelijke ondersteuning (WMO) op basis van Zorg in Natura. Daarnaast verlenen we zorg aan mensen met een PGB met een WLZ/WMO of jeugdwet indicatie.

Een TIA

Oorzaak van een TIA:

Een TIA komt door een tijdelijke afsluiting van een bloedvat in de hersenen. Een bloedprop veroorzaakt deze afsluiting. De bloedprop verdwijnt weer op. Ook kan een TIA ontstaan door gevolg van hartproblemen. Bij boezemfibrilleren kunnen bloedpropjes in het hart ontstaan. Als die doorschieten naar de hersenen, kan dit een TIA veroorzaken.

Kenmerken van een TIA:

Herken de symptomen van een TIA. De signalen van een TIA, herseninfarct en hersenbloeding zijn gelijk. Bij een TIA zijn deze verschijnselen tijdelijk.

 • Een scheve mond
 • Verwarde spraak
 • Verlamde arm

Zijn er kosten aan onze ambulante zorg verbonden? Wij werken veelal met PGB of Zorg in Natura

Bijna al onze cliënten hebben een bepaalde zorgindicatie, zoals een jeugdwet, WMO of WLZ indicatie. Sommige mensen hebben een persoongebonden budget (PGB) en kunnen daarmee zelfstandig zorg inkopen. Voor andere mensen bepaalt de gemeente de zorgorganisatie. Dan praten we over zorg in natura. De kosten lopen dan via de gemeente.

Maar we maken soms ook mee dat er zorg gewenst is en mensen niet terug kunnen vallen op een bepaalde vergoeding van de overheid. In deze gevallen kunnen we individuele afspraken maken en u rechtstreeks factureren.

Wat onze cliënten en hun naaste over ons zeggen

We vinden het fijn als mensen die al een tijdje gebruik maken onze dienstverlening een review over ons plaatsen. Uw ervaring helpt anderen om een beeld te vormen van onze organisatie. 

In gesprek voor ambulante zorg bij ADD en ADHD.

Kennismakingsgesprek Een bezoek aan huis zonder verplichtingen

U vindt het wellicht reuze spannend, een persoon in huis die de persoon met een TIA en hun naasten gaat begeleiden. En wij willen natuurlijk graag weten waarmee we jullie van dienst kunnen zijn. Daarom maken we graag een afspraak om kennis te maken. Deze afspraak is vrijblijvend. Als er een klik is en onze ambulante zorgverleners kunnen iets voor jullie betekenen, dan gaan we het in gang zetten.