Christel van Gessel

Wat is je naam?
Christel van Gessel
Hoe lang werk je al bij PGTB?
Een jaar.
Waar krijg je energie van?
Ik krijg energie als ik iets heb kunnen betekenen voor de client waar ik naar toe ga. Dat kunnen hele simpele, maar ook ingewikkelde zaken zijn. Een luisterend oor maar ook als er zaken geregeld moeten worden voor de client. Dit is zo divers en dat maakt het ook leuk en dat geeft energie. Om maar enkele voorbeelden te benoemen; van het bellen naar instanties (kan een hoge drempel zijn voor sommigen) tot het mee gaan naar de huisarts, een kookmomentje samen, begeleiding naar de zwemles of het aanleren van een dag/weekstructuur.
Herinnering op de werkvloer om nooit te vergeten?
Er zijn meerdere herinneringen die ik nooit meer vergeet. Maar een voorbeeld van een nieuwe casus heeft veel indruk op mij gemaakt. Een man op leeftijd met nah die uit een hele andere regio kwam en die wij over hadden genomen van een ander zorgbureau. Deze meneer werd eerder dan gepland naar zijn nieuwe woning gebracht en er was nog niets geregeld. Hij zat in de hitte zonder gordijnen, zonder licht, met een paar verhuisdozen en nagenoeg geen meubels in zijn nieuwe huis. Zijn buurvrouw kwam mij al overstuur tegemoet toen ik er arriveerde en zij vertelde aan mij dat zij deze meneer zo aantroffen. Hij was eerder dan met ons afgesproken was al daar naar toe gebracht en ontredderd achtergelaten. Ook zeer belangrijke zaken zoals het regelen van de medicatie en het aanvragen een nieuwe huisarts was niet gebeurd. Toen ik er aan kwam toen was hij zeer verward en wist letterlijk niet wat hij moest doen. Bij mij gingen alle alarmbellen rinkelen en ik heb meteen mijn leidinggevende gebeld. Ik heb samen met mijn leidinggevende alles in gang gezet om deze meneer zo snel mogelijk te helpen. Later bijgestaan met een paar fantastische collega’s. Hij had zelfs nog geen eten in huis. Eerst gezorgd dat hij boodschappen had en zijn medicatie geregeld en uiteindelijk alles geregeld wat nodig was om deze man een veilig thuis te geven.
Dat heeft veel indruk op mij gemaakt.
Wat moeten mensen die PGTB niet kennen absoluut weten?
Dat wij een zeer breed hulpaanbod hebben. Wij zijn breed inzetbaar. Van huishoudelijk tot begeleiding van o. A. Autisme, nah, adhd, verslaving, verstandelijke beperking, etc.
Wat heb je als laatste opgezocht op Google?
Een client wilt een baan zoeken die wat dichter in de buurt is. Ik heb op google wat bedrijven opgezocht voor de betreffende client.
Wat is je verborgen talent?
Bij mij is het glas altijd halfvol. Ik kijk altijd naar wat wel kan en wat er mogelijk is. Daarom sta ik heel optimistisch in het leven en dit straal ik ook uit naar mijn cliënten.