Claudia Schreiber

Wat is je naam?
Mijn naam is Claudia Schreiber
Hoe lang werk je al bij PGTB?
Ik werk bijna 4 jaar met veel passie bij PGTB Zorgbureau b. V.
Waar krijg je energie van?
Waar ik energie van krijg zijn samenwerkingsverbanden in allerlei vormen. Mooie gesprekken, pure gevoelens en oprechte aandacht geven.
Herinnering op de werkvloer om nooit te vergeten?
Een jong meisje die ik vanaf haar 15e levensjaar heb mogen begeleiden tot op de dag dat ze 18 jaar werd.
Complexe problematiek die haar hadden beschadigd in haar nog zo jonge leventje. Maar vooral zag ik ergens een doorzetter die op zoek was naar zichzelf en wat ze waard was met al haar trauma’s. Het was voor haar zo lastig om zich open te stellen. Haar echt te bereiken? Haar te laten inzien dat het ook anders kan? Dat ze goed is zoals ze is. Dat ze er mag zijn. Dat riep veel machteloosheid en verdriet bij haar op, en terecht. (dan omschrijf ik het nog netjes. )
wanneer je zo direct samenwerkt , elkaar meerdere malen per week ziet, dan wil je niks liever dan haar bereiken en een positieve draai aan haar leven geven. Uiteindelijk kregen we een zeer fijne vertrouwensband. Een buitenstaander kan soms net de verandering meebrengen om bewustwording te creëren. Een eerlijk en realistisch zelfbeeld. Door op een prikkelende, innovatieve en positieve manier de aandacht te trekken. Door in te spelen op de belevingswereld . Door het onderwerp aan de hand van voorbeelden langzaam naar boven te laten drijven. Door samen te werken in oprechtheid, duidelijkheid hebben we samen een heel traject doorgelopen zodat ze uiteindelijk haar kracht heeft gevonden om weer deel te kunnen uitmaken in de maatschappij.
Maar vooral dat ze beter weet, veel beter, wat ze waard is. En dat ze mag gaan genieten van zichzelf. Wat ben ik trots op haar!
Wat moeten mensen die PGTB niet kennen absoluut weten?
Dat we echt nog kijken naar de mens, de individu. Dat je bij ons een plekje aan de familie- tafel hebt.
Dat we een kleinschalige organisatie zijn met een groot hart.
Wat heb je als laatste opgezocht op Google?
Elisabeth van beieren.
Wat is je verborgen talent?
Ik daag jou uit om die te vinden.