Het ochtendritueel

“Het is een frisse ochtend, maar dat weerhoudt ons niet om naar buiten te gaan. Ik kleed je goed aan. Muts en sjaal om en je warmste handschoenen. En daar gaan we, jij op je aangepaste driewielfiets en ik loop ernaast. Dit ochtendritueel doen we al jaren. Jij geniet hier enorm van. Je kan niet praten, maar de geluiden die je maakt en de uitdrukking op je gezicht zeggen mij voldoende. Ondanks dat je niet praat, voeren we wel hele gesprekken. Ik heb ook niet het gevoel dat het een eenzijdig gesprek is, totaal niet. Jij reageert op mijn gekletst met vrolijke klanken.
We verplaatsen ons door de straten heen, richting het park, waar de ochtendrust ons tegemoed komt. Het is stil, wat mistig en bladeren zijn bekleed met prachtige ijssterren. De waterhoentjes zijn al druk in de weer op het water en de vogeltjes fluiten er op los. Wat genieten we toch samen van de omgeving en het samenzijn.
Zodra we weer thuis zijn, laat ik een warm bad voor je vollopen en ik “plons” jou erin. Op de achtergrond een heerlijk relaxed muziekje. Even lekker ontspannen na het actief bezig zijn van vanochtend. Je hebt hard gewerkt. Na het badderen, geef ik je nog een welness massage, met heerlijke geurende oliën om het relaxmoment compleet te maken. Ook dit hoort bij ons ritueel. Jij ligt helemaal zen op bed, luisterend naar de ontspannende muziek en de aanrakingen aan je armen, handen, benen en voeten. Heerlijk vind je dit.
Jij en ik, allebei drukke weken achter de rug, maar in het moment samen vinden wij de rust.”