Inge Verhagen

Wat is je naam?
Inge Verhagen
Hoe lang werk je al bij PGTB?
3,5 jaar
Waar krijg je energie van?
Kleine overwinninkjes geven me energie. Een client zien glimlachen na zijn bozige bui. Een client weer tot rust zien komen na een chaotisch moment. Een client zien lachen, omdat je onhandig aan het doen bent en er zelf om mee lachen. Genieten van het buiten zijn en zien hoe de client hiervan geniet en zijn energie kwijt kan. En zo nog veel meer momentjes.
Herinnering op de werkvloer om nooit te vergeten?
Wat ik nooit vergeet zijn alle knuffels die je krijgt en horen dat het fijn is dat je er weer bent.
Daarnaast terugkijkend op mijn jaren bij PGTB vergeet ik nooit hoeveel stappen ik al heb kunnen maken met mijn cliënten. Er zijn meerdere voorbeeldjes, maar dit is me altijd bijgebleven.
Ik werk al vanaf het begin met een kind met autisme en adhd. Een van de eerste keren dat wij als klusje zijn kamer gingen opruimen was heel ingewikkeld. Zo mochten de spullen in zijn kamer niet aangeraakt worden en al helemaal niet verplaatst. Hoe pak je dit dan aan? Langzaam zijn we begonnen om stukje voor stukje een onderdeel van zijn kamer op te ruimen. Vandaag gaan we knuffels opruimen. Zo was er een knuffel kist waar alle knuffels in moesten, maar was er op de client zijn bed ook plaats voor wat knuffels en lag alles verspreid door de slaapkamer. Eerst een compromis sluiten hoeveel knuffels op het bed mogen blijven, dan wikken en wegen welke knuffels hij kiest, alle moeite om de overige knuffels in de bak te doen, stiekem een extra knuffel verstoppen onder de dekens, en dan oh nee toch niet die knuffel hier, nee die andere… Het kostte wat tijd en geduld, maar de knuffels ruimde we wel op die dag. Een hele overwinning.
Een tijd later kreeg mijn client een kast met aparte bakken voor zijn lego, puzzels, treinbaan, enz. Dan kozen we een ding uit om op te ruimen en dit kwam dan netjes in de daarvoor bestemde bak terecht. De stappen met opruimen werden steeds een beetje makkelijker. Hier zijn echt maanden overheen gegaan tot het taakje opruimen normaal werd. Nu na ruim drie jaar kunnen we in een razendsnel tempo de gehele kamer opruimen tot zelfs het samen opvouwen en ordenen van de kast. Wat een verschil en wat hebben we veel bereikt door de jaren heen.
Wat moeten mensen die PGTB niet kennen absoluut weten?
Het is echt persoonsgericht. We denken en kijken mee met de wensen vanuit de client en werken naar de doelen toe vanuit onze eigen ervaringen. Er is een hele open communicatie en we zijn flexibel om vanuit verschillende perspectieven dingen aan te pakken en uit te proberen.
PGTB is een organisatie om trots op te zijn!
Wat heb je als laatste opgezocht op Google?
Dat is mijn geheimpje.
Wat is je verborgen talent?
Ik heb een talent dat ik heb meegekregen van thuis. Ik heb een erg veel geduld. Vanuit de omgeving van mijn cliënten heb ik er zelfs een naam voor gekregen: engelen geduld.
Misschien een leuk weetje. Ik kan op mijn hoofd staan. Daarnaast is onhandig zijn ook een van mijn talenten.