Na een mooie werkdag; plof op de bank

Na een mooie werkdag plof ik neer op de bank. De kindjes liggen net in bed en ik denk nog even terug aan mijn werkdag.

Ik begon bij een meneer van 75 die een verstandelijke beperking heeft en NAH (niet-aangeboren hersenletsel). We zijn begonnen om de week te bespreken zodat ik weer even op de hoogte ben. Zijn gordijnrails was eraf gevallen. Ik heb een reparatieverzoek ingediend bij de stichting die hierover gaat. Ook spoelde zijn wc niet goed door. Dit ook samen opgelost. We hebben verder gesproken over zijn bewind. Meneer zou daar graag vanaf willen maar dat kan niet zomaar omdat hij door de rechter onder bewind is gezet. Verder proberen we hem een dagbesteding aan te bieden omdat hij best wel eenzaam is. Meneer wil dit zelf alleen liever niet omdat dat voor hem teveel prikkels zijn. We willen kijken wat hier een goede oplossing voor kan zijn.

Daarna ben ik even lekker naar huis gegaan en heb ik een andere cliënt nog gesproken die relationeel problemen heeft waar wij haar mee helpen.

Bij de volgende cliënt heb ik mee de was opgevouwen, de hond uit gelaten en de week even door gesproken. Ook hebben we samen een spelletje gespeeld en samen lasagne gemaakt!

Thuis heb ik als laatste nog even contact gehad met een nieuwe cliënt voor de kennismaking en wat appjes beantwoord.

De plof op mijn bank was dus verdiend. Vandaag weer een aantal cliënten fijn kunnen helpen, soms door er alleen maar even te zijn. Wat hebben we toch dankbaar werk.